FÖRLAGSVERKSAMHET

Förlagsverksamheten vid Landskrona Foto kommer att inbegripa utställningskataloger i anslutning till de internationella sommarutställningarna, olika slag av fotoböcker och fotohistoriska böcker samt publicering av doktorsavhandlingar som rör fotografi.

DUMMY AWARD 2018

Landskona Foto & Breadfield är mycket glada över att få presentera årets Dummy Award vinnare:

Pietro Paolini med dummyn Buscando a Bolìvar!

Paolini, född 1981 i Florens, tog examen från Fondazione Studio Marangoni 2005. 2006 startade han och tre andra fotografer Terraproject, ett kollektiv som dokumenterar sociala och geografiska frågor i Italien. Har ställt ut både i hemlandet och internationellt. Har bland annat bland annat belönats med ett pris inom World Press Photo 2012.

Hedersomnämnaden:

Dani Pujalte (Spanien)

Karoliina Paatos (Finland)

Carlos Chavarria (USA)

Än en gång vill vi tacka alla 227 fotografer som skickade in sin dummy! Bildvisningen med era fotografier är enastående och kommer att visas som en del av Foto Festivalen under våra fotoboksdagar 14-16 september i Exercishallen.

Landskrona Foto Dummy Award arrangerades för första gången 2015 och innebär att en jurybedömd fotograf får sin Fotoboksdummy publicerad via stöd av Landskrona Foto.

Boken kommer att bli tryckt, designad och distribuerad. Dessutom får fotografen själv ett antal böcker att disponera över. 

 

Har du några frågor? Kontakta festival@landskronafoto.org