DE FÖRSTA VERKSAMHETERNA PÅ PLATS NÄR TYGHUSET NU BLIR LANDSKRONA FOTO

De första stegen i etablerandet av Landskrona Foto´s center tas nu genom att ombyggnationens första etapp inletts. Totalt sett har byggnaden, som uppfördes under 1880-talet och ligger mitt emot Landskrona museum, en totalyta av 3600 kvadratmeter. Ombyggnationen kommer att pågå under kommande två-tre år i takt med att de verksamheter som nu finns i lokalerna kan flytta ut.

Den första etappen rör lokaler för Bilder i Syd, som är Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblads samlade bildarkiv. Bildarkivet som omfattar cirka 20 miljoner bilder från ett flertal skånska tidningar är en av landets absolut största bildsamlingar. Genom att de innehåller pressbilder från de senaste 90 åren utgör de en viktig källa för forskning och kunskapsförmedling kring den svenska och skånska historien.I projektets fortsättning följer lokaler för Landskrona Fotos eget arkiv, undervisnings, fotohistorisk utställning, forskarrum, bibliotek mm. I den gamla gymnastiksalen skapas en stor lokal för tillfälliga utställningar, mässor och konferenser

Läs pressmeddelande här >

FRIDHEMS FOTOSKOLA C/O LANDSKRONA FOTO

Efter att ha drivit fotokurser på plats i Svalöv i närmare 20 år startar nu Fridhems Folkhögskola upp  kortkurser och kvällskurser i fotografi i samarbete med Landskrona Foto. Med smygstart under sommaren 2017 arrangerar Fridhems Folkhögskola två helgworkshops, Utveckla ditt personliga bildspråk (7-9:e juli) & Ta hand om dina semesterbilder (4-6:e augusti).

Dessa två sommarworkshops kommer under hösten 2017 följas av ett digert kursprogram med kvällskurser och helgworkshops.

Kurserna kommer att hållas i Landskrona Fotos nya lokaler i Tyghuset, mitt i Landskrona. Kurserna kommer att variera i nivå från grundkurser till mer avancerad nivå, allt ifrån tekniskt inriktade kurser till mer kreativa inspirationskurser.

Våra kursledare är erfarna pedagoger och fotografer som brinner för sitt ämne!

Sommarens två workshops börjar båda på en fredag (7:e juli respektive 4:e augusti) och avslutas på söndagen. Förbered dig på tre intensiva och inspirerande dagar!

UTVECKLA DITT PERSONLIGA BILDSPRÅK

En helgworkshop för dig som vill utveckla ditt eget personliga bildspråk med allt från komposition, fånga ljuset och att förmedla olika känslor med bilderna. Du kommer att få inspirerande exempel av olika fotografer och göra ett par enklare fotouppgifter som hjälper dig att utveckla din personliga stil. Du tar med din egen kamera som du känner dig bekväm med. Kursledare: Lisa Ernberg 

Anmäl dig här >

TA HAND OM DINA SEMESTERBILDER

En helgworkshop för dig som vill få ut mer av dina bilder! Lär dig skapa ett välorganiserat bildbibliotek i Adobe Lightroom, göra enklare redigeringar av bilderna direkt i Lightroom och se dina bilder få nytt liv! Du kommer även få göra ett par enklare fotouppgifter som kan sporra dig att bli en ännu bättre fotograf.Du tar med din egen kamera som du känner dig bekväm med och arbetar med egen dator.Kursledare: Patrik Renmark

Anmäl dig här >

Anmälan till kurserna görs via Fridhems Folkhögskolas hemsida. Kostnaden för sommarens kurser är 3200 kr /kurs inkl moms. Du tar själv med dig kamera och dator som du jobbar med under kursen. (Innehavare av HD-passet betalar endast 2195:- för en kurs)
Först till kvarn!

Exempel på kurser till hösten: Lär känna din kamera 1 & 2, Fotografera dina barn (varav en dagkurs för föräldralediga), Ditt eget fotoprojekt!, Att hantera din speedlite-blixt, Utveckla ditt personliga bildspråk, Inspirationshelg, Din enkla hemmastudio.

Vid frågor, kontakta:
Fridhems Folkhögskola
Tobias Hultén
tobias.hulten(at)fridhem.fhsk.se / 0709 – 26 92 41

20 MILJONER PRESSBILDER FLYTTAR IN

Sydsvenskans och Helsingborgs Dagblads bildarkiv från 1848 och fram till
idag har nu flyttat in i nyrenoverade lokaler i Tyghuset i centrala Landskrona. Arkivet sköts av ett privat företag Bilder i Syd AB på Sydsvenskan/HD:s uppdrag. Inflyttningen av bildarkivet är starten för att Landskronas Foto övertar denna kulturhistoriska byggnad och etablerar ett flertal av verksamhetens kärnområden här. I projektets fortsättning följer lokaler för Landskrona Fotos eget arkiv, undervisnings, fotohistorisk utställning, forskarrum, bibliotek mm. I den gamla gymnastiksalen skapas en stor lokal för tillfälliga utställningar, mässor och konferenser.

Om företaget:
Bilder i Syd är ett fristående företag som har rätt att sälja bilder och förstasidor ur HD Sydsvenskans arkiv. Bilder i Syd har funnits i sex år och har idag två anställda. Företaget arbetar med att digitalisera HD Sydsvenskans bildarkiv som är det näst största pressbildsarkivet i Sverige med närmare 20 miljoner bilder.

Vid frågor, kontakta:
Bilder i Syd
Joakim Berglund
info@bilderisyd.se/ 070 – 637 89 23