VISNINGAR FÖR BOKADE GRUPPER 

Under Landskrona Foto Festival kan större grupper boka guidade visningar. Välj bland utställningarna Time/Light/Love eller View: Finland på Landskrona museum. Eller se båda utställningarna Icons och The Others på Landskrona Konsthall.

Bokning och information: Carita Hermansson/Landskrona Museum

Utställningarna kan visas 11-15 september 2017, 15.00 – 19.00 måndag-fredag.

Kostnad: 500:- per guide plus 80 kr per deltagare under festivalens ordinarie öppettider på vardagar. För guidad visning utanför ovan angivna visningstider 1000:- per guide plus 80 kr per deltagare. 

Under festivalens öppettider erhåller även gruppdeltagare ett festivalpass, aktuell visningsdag.

Visningarna tar ca 45 min, välj bland utställningar:

 

LANDSKRONA MUSEUM

VIEW: FINLAND

De senaste tre somrarna har Landskrona Foto presenterat ett annat lands fotografier och fotografer i en årlig utställning. Serien startade med Turkiet, följt av Tjeckien och Irland.

2017 års utställning för fram finländsk fotografi, och då med betoning på de konstnärligt starka bidragen som utvecklats vid The Helsinki School vid Aalto-universitetet.

Utställningen består av tre separata delar. Den första delen presenterar verk av den internationellt etablerade fotografen Pentti Sammallahti och ett urval bilder av hans tidiga elever som Jorma Puranen, Joakim Eskildsen och Jyrki Parantainen. Del två är en soloutställning med den internationellt erkända bildkonstnären Ulla Jokisalo. Utställningen tredje del fokuserar på the Helsinki Schools yngsta medlemmar och hur denna generation använder det fotografiska mediet som redskap i tolkningen av konstnärliga koncept, från Fluxism till Land Art.

 

TIME/LIGHT/LOVE

I väntan på uppförandet av ett fotohistoriskt museum i Landskrona presenterar Landskrona Foto tre unika utställningar med utgångspunkt i samlingar och arkiv. ”TIME/LIGHT/LOVE – Swedish Photographic Portraits 1840–2017” är den andra av dessa. Medan den första utställningen ”AgNO3: Histories of Science and Photography in Sweden”, som blev en publik- och kritikersuccé, undersökte gagnandet av fotografi för vetenskapliga syften rör sig denna uppföljande utställning kring det intima, det hemliga och det mänskliga.

Tid, ljus och kärlek; Landskrona museum låter människor med liv lika komplexa som våra egna träda fram ur förliden tid. Jämte våra liv löper berättelsen om våra liv, historier som berättas muntligt, i text och i bild, av oss själva och av andra. Vi dokumenterar och uppfinner varandra, vi drar ifrån och lägger till, vi avslöjar och döljer, vi ger och vi tar. Utställningens fotografier, extraordinära och vackra, skapar möjlighet att jämföra våra liv mot deras och mäta vår tid mot det förgångna. 

LANDSKRONA KONSTHALL

ICONS

Fotograferna Cortis och Sonderegger baserade i Schweiz återskapar några av de mest igenkända och ikoniska fotografierna från historien. Duon använder sig av optiska tricks för att återskapa händelserna i fotografierna som verkar näst intill omöjligt. Serien fokuserar på ikoniska ögonblick som har förändrat människans perspektiv på världen. Följ med på en fotografisk resa genom historien.

 

THE OTHERS

The Others är ett projekt av Olivier Cullmann. I sitt fotografiska arbete visualiserar han sociala koder. Utställningen är baserad på en serie proträtt där Cullmann undersöker specifika klädkoder och definitionen av den indiska mannen. Porträtten rör frågeställningar kring den individuella identiteten: religion, kast och klasstillhörighet.

För bokning av gruppvisningar kontakta

Bokningar av grupper:
Carita Hermansson 
0418-47 31 23
mån 8-16, tis 8-12, ons 8-12, tor 8-12

Foto: John Alinder, 1910-tal_Upplands museum