16.12 föreläsning med residensfotograf Deanna Pizzitelli kl 15.00-15.45

PLATS: Biografen på Landskrona Foto, Tyghuset, Kavallerigatan 4. Landskrona. DATUM: 16 december. TID: Kl 15.00-15.45. Föreläsningen är på engelska.

Välkomna att lyssna till kanadensiska fotokonstnären Deanna Pizzitelli (f.1987). Deanna kommer berätta om sitt konstnärsskap och det fotografiska projekt hon arbetar med just nu under sin residensvistelse i Landskrona. Efter föreläsningen håller Deanna öppen studio då det är möjligt att se mera av hennes pågående arbete. Studion är öppen fram till kl 17.00, platsen är Tyghuset.

I sitt konstnärskap kombinerar Deanna Pizzitelli arkivbilder, porträtt och mörkrumsexperiment för att utforska ämnen som rör förbindelse, lust och osäkerhet. Hennes verk blir delvis arkiv, delvis reseskildring, delvis fakta och delvis fiktion. Genom att använda analoga tekniker och blanda en mängd olika processer, papper och format firar hon mångfalden i det fotografiska språket.

”Den tid och det utrymme som erbjuds i Landskrona gör det möjligt för mig att dyka in i ett nytt stadium av skapandet. Mitt främsta mål – en önskan som har dykt upp under de senaste sex åren – är att driva min praxis till nya nivåer av experimenterande. Jag kommer att genomföra ett utökat porträttprojekt. På många sätt kan hela min portfölj ses som en process med utökad porträtt, där mina karaktärers emotionella landskap utforskas. Ibland uttrycks det som är ämnena i sig själva, även om modellerna oftare lämpar sig för större berättelser om lust, osäkerhet och en allmän känsla av att leva är att navigera i obegriplighet. ” Deanna Pizzitelli

Läs mera om vårt residensprogram här.