19.4.FöreDRAG PÅ LANDSKRONA BIBLIOTEK: Vad är en fotobok? – Linda Bergman

Datum: 19/4 2020. Tid: kl 11-14 Plats: LANDSKRONA BIBLIOTEK, Regeringsgatan 13, 26136, Landskrona. Fri entré.

Linda Bergman föreläser om vad en fotobok är/kan vara samt diskuterar hur det är att arbeta med digitala respektive tryckta publikationer med utgångspunkt från VERK tidskrift och hennes förlag Boris Press. Linda Bergman lägger lite extra fokus på texter i fotoböcker, i och med att hon skriver till fotoböcker.

Linda Bergman är konstnär, curator, konstvetare och skribent/kritiker utbildad på bland annat Stockholms universitet, Uppsala universitet, Linnéuniversitetet och Konstfack. Linda Bergman är chefredaktör för och medgrundare av VERK tidskrift, som 2018 fick Publishingpriset för bästa webbtidning. VERK tidskrift har fokus på nordisk kamerabaserad konst, dvs. fotografi och video. Linda Bergman driver också bokförlaget Boris Press, som bland annat ger ut fotoböcker.

Länkar:
www.lindabergman.se
www.verktidskrift.se
www.borispress.com

Anmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

Programmet är en del av projektet Fotoboken – kulturstöd, föredrag och workshops. Projektets arrangemang baserar sig på ett antal Kulturrådsstödda fotoböcker utvalda av fotograferna Johan M Andersson, Jonas Dahlström, Thor-Björn Johansson, Håkan Karlsson, Örjan Kristenson och Simone Magaard som ingår i projektets referensgrupp och är bosatta i Landskrona med omnejd.

Arrangörer: Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto, Fotoförfattarna. Arrangeras med stöd av Region Skåne.
Anmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se