Chuxun Ran – The Elephant Vanishes

Stillbild från filmen © Chuxun Ran

PLATS: Landskrona Teater. Filmen visas. enbart från 6/9 -8/9. Filmen är 16 min lång.

Chang ( elefant på thailändska) glömmer bort sig själv i sitt sökande efter sin katt som heter Bye, Bye. Den enda ledtråden är *elefanten’.

Filmen The Elephant Vanishes ifrågasätter perceptionsgränsen mellan fantasi och verklighet, existens och försvinnande, det virtuella och det analoga. Det är den surrealistiska historien om Chang (elefant på thailändska), som glömmer sig själv i sökandet efter sin katt, Bye Bye.

Den kinesiske filosofen Han Fei Zi, en forskare som levde på 300-talet f.Kr., anmärkte att ”Människor ser sällan en levande elefant, men när de hittar kadavret av en död elefant, baserar de sig på denna vision för att föreställa sig den levande .” Sedan dess har elefanten använts för att beteckna allt som gör att det mänskliga sinnet kan bilda sig en idé om något, vare sig det är ett emblem, symbol eller figur. Bilder, mellanhänder mellan kännande och osynliga varelser eller symboler, är en frammaning av verkligheten. Och bilder är avsedda att försvinna, precis som den förlorade katten som heter Bye Bye och en robot som fungerar som en katt som bär en stoppskylt på ett övergångsställe.

© Chuxun Ran

Chuxun Ran är en kinesisk konstnär som bor och arbetar i Paris. Hennes arbete ifrågasätter gränsen för perception mellan fantasi och verklighet, existens och försvinnande, virtuellt och analogt. Hon försöker befria filmen från dess narrativa sida och förvandlar den till ett surrealistiskt collage, där varje åskådare är fri att definiera sin egen position och uppfattning. Hon tog examen från Le Fresnoy, Frankrikes nationella studio för samtida konst 2022.

Stillbild från filmen © Chuxun Ran

The Elephant Vanishes

en film av Chuxun RAN

med

Chayarat RITARAM

Director of Photography Juliette BARRAT

Assistant Camera Iris IBANEZ

Sound Pierre DERNONCOURT

Set Decorator Yue SUN

CG Animator Guangli LIU

Written and Edited Chuxun RAN

Music Composer Neniu

Colorist Baptiste EVRARD

Sound mixer: Lorenzo TARGHETTA

Produced by

Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains