Dummy Award

Landskrona Foto och Breadfield Dummy Award arrangerades för första gången under Landskrona Foto Festival 2015 och innebär att en jurybedömd fotograf får sin Fotoboksdummy publicerad med stöd av Landskrona Foto.

Boken blir tryckt, designad och distribuerad via Landskrona Foto. Dessutom får fotografen själv ett antal böcker att disponera över.

Vinnaren av Landskrona Foto och Breadfields Dummy Awards bjuds även till nästkommande Foto Festival för att som en del av årets festivalprogram göra en publik presentation av sitt fotoboksprojekt.

Detta årets jury består av Rémi Faucheux, Nina Strand, Tiffany Jones, Eamonn Doyle och Jenny Lindhe, läs mera om juryn på den engelska sidan.

Ansök till Landskrona Foto och Breadfield Dummy Award 2020. Deadline är 15 maj.

Pietro Paolini med dummyn Buscando a Bolìvar,
vinnare 2018.

Paolini, född 1981 i Florens, tog examen från Fondazione Studio Marangoni 2005. 2006 startade han och tre andra fotografer Terraproject, ett kollektiv som dokumenterar sociala och geografiska frågor i Italien. Pietro Paolini har ställt ut både i hemlandet och internationellt och har bland annat belönats med ett pris inom World Press Photo 2012.

Hedersomnämnaden 2018

  • Dani Pujalte (Spanien)
  • Karoliina Paatos (Finland)
  • Carlos Chavarria (USA)

Tidigare Dummy Award vinnare:

2015: Meral Güler & Dan Porter, You would be earth

2016: Duccio Doretti, A lit candle lit the following and other coincidences existence

2017: Gloria Oyarzabal, Picnos Tshombé