Landskrona Foto & Breadfield Dummy Award

Anmälan till Landskrona Foto och Breadfields Dummy Awards 2020 är nu stängd och vi har mottagit 294 fotobokprojekt från 37 olika länder . Vinnare i årets Dummy Award är Satoshi Tsuchiyama från Japan. Satoshi Tsuchiyama kommer under Landskrona Foto Festival 2020 presentera sitt bokprojekt i en online presentation som del av Fotoboksdagarnas program under våra bransch tisdagar

Boken blir tryckt, designad och distribuerad av Landskrona Foto under 2021..

Motivering:

Det här är en berättelse som är allt annat än svart och vit.
I Heat of Sand möter vi människor med en förmåga att beräkna existensiella hot utifrån en fysisk dimension endast förbehållen människor. Att människor måste anpassa sig när de möter komplexiteten i vår värld i form av konflikter och terror, miljömässiga och politiska hot. I stället för att ge upp eller fly i rädsla är människans natur att söka sätt att fortsätta och att överleva.

Jury: Rémi Faucheux, Nina Strand, Tiffany Jones, Eamonn Doyle och Jenny Lindhe

Om projektet:

Heat of Sand.
Sanddans. Solen stirrar ondskefullt på sanden, och det är hettan som skänker färg åt alla tingen. Arkitektur, graffiti, människans kött. Antändes och gränserna smälter. Linjer och former, alla smälts samman till en. Medan de kalla ögonen vandrar däremellan. Heat of Sand är en serie bilder tagna i Israel. I slutet av sommaren 2017 åkte jag till landet Israel för första gången. Efter att subtilt men ändå tydligt ha blivit utsatt för judiska kulturella frågor blev jag nyfiken på vad som inte syns så mycket i massmedia, dagliga ovanligheter, och dansares rörelser påverkade av en sådan omgivning. Jag gick i den brinnande sanden, i kratern, på den graffitifyllda gatan, betraktade avfallet i mörkret. Jag gick in på den kollapsande översta våningen på konstskolan. Min kropp följde ögons önskan. Jag gjorde tre återbesök för att leta efter något mer. Varje fotografi jag tog har en svalare temperatur än den känsla/passion jag kände just då. Min poetiska och post-apokalyptiska lek med linje och former blandades med min personliga fantasi och nostalgi; ej nära, inte heller långt ifrån det rådande journalistiska kaoset.


Om konstnären:
Satoshi Tsuchiyama, född i Fukuoka, uppvuxen i Chiba, Japan, är en bildkonstnär som använder fotografi, video och installation. Han deltog i SUNY på Buffalo för B.F.A. och skolan vid International Center of Photography. Vid sidan av fotografiska serier skapar han videor i samarbetsprojekt med samtida dansare. För närvarande bor och arbetar Tsuchiyama i Brooklyn, N.Y.

Hedersomnämnande: 

Franziska Rieder (Germany) – 1-212-529-1432: Voice Messages from late 90s New York City 

Christopher Rodriguez (United States) – Afterlife 

Robin Hinsch (Germany) – Wahala

Bläddra i Satoshi Tsuchiyamas Dummy Heat of Sand

Landskrona Foto och Breadfield Dummy Award arrangerades för första gången under Landskrona Foto Festival 2015 och innebär att en jurybedömd fotograf får sin Fotoboksdummy publicerad med stöd av Landskrona Foto.

Tidigare Dummy Award vinnare:

2015: Meral Güler & Dan Porter, You would be earth

2016: Duccio Doretti, A lit candle lit the following and other coincidences on existence

2017: Gloria Oyarzabal, Picnos Tshombé

2018: Pietro Paolini, Buscando a Bolìvar