Portfolio Award

I samband med Landskrona Foto Festival arrangerar festivalen en Portfolio Review för yrkesverksamma fotografer och fotobaserade konstnärer. Det är viktigt att portfoliovisningen har möjlighet att leda till utställningar för deltagande fotografer och vi har ett bra resultat från tidigare år. Flera deltagare har som direkt resultat av vår Portfolio Review blivit inbjudna till bland annat fotofestivalerna i Derby, Aten, Dublin och Leipzig. Dessutom har ett flertal fotoböcker blivit publicerade bland annat på det tyska förlaget Kehrer.

Som ett resultat av varje Portfolio Review utses även en vinnande fotograf i Landskrona Foto och Artproof Portfolio of the Year Award. Det vinnande bidraget kommer att ställas ut under nästkommande Foto Festival.

Tidigare vinnare av Landskrona Foto & Art Proof Portfolio of the Year Award

För andra året i rad var det 2018 Beate Cegielska från Galleri Image i Århus, Danmark och Österrikiska curatorn Moritz Neumüller som ledde arbetet med Landskrona Fotos Portfolio Review.

Beate Cegielska har sedan 1990 curerat en stor mängd grupp- och soloutställningar av danska och internationella konstnärer i Europa, Syd-Korea, Kina och Indien. Under många år har hon också medverkat som Portfolio Reviewer på olika fotofestivaler runt om i världen.

Moritz Neumüller är chef för utbildningsprogramet European Master of Fine Art Photography i Madrid och driver sedan 2010 Curator Ship – en plattform för fotografering och bildkultur. År 2009 grundade han ArteConTacto – Ett projekt syftande att utforska konst genom alla sinnen.