LANDSKRONA FOTO & ARTPROOF Portfolio AWARD

I samband med Landskrona Foto Festival arrangerar festivalen en Portfolio Review för yrkesverksamma fotografer och fotobaserade konstnärer. Det är viktigt att portfoliovisningen har möjlighet att leda till utställningar för deltagande fotografer och vi har ett bra resultat från tidigare år. Flera deltagare har som resultat av vår Portfolio Review blivit inbjudna till bland annat fotofestivalerna i Derby, Aten, Dublin och Leipzig. Dessutom har ett flertal fotoböcker blivit publicerade bland annat på det tyska förlaget Kehrer.

En jury bestående av Landskrona Foto Festival konstnärlig ledare Monica Allende och Landskrona Foto chef Jenny Nordquist valde portföljen av Chow och Lin som årets bästa portfölj. Vi ser nu fram emot att ställa ut deras arbete vid nästa Landskrona Foto Festival 2022. Utställningsproduktionen sponsras av Artproof upp till ett värde av € 1500.

Vinnare 2020: Chow & Lin (Malaysia / Singapore)

Hedersomnämnande 2020: Rebecca Najdowski, USA och Michael Honegger, Tyskland

Juryns motivation: Chow och Lins arbete med den mänskliga inverkan på miljökrisen och den globala fattigdomen behandlar ämnen av omedelbar universell oro, deras konstnärliga gåva är att visualisera komplexa vetenskapliga data till vad som verkar vara ett enkelt arbete.

Chow and Lin, The Ecological Footprint of Fish.
China | 2017
Chow and Lin, The Poverty Line
2010 – 2020.

Kärnan i Chow och Lins praxis ligger i deras metodik för statistiska, matematiska beräkningsmetoder för att ta itu med globala frågor sedan 2009. Genom ett typologiskt, fotografiskt tillvägagångssätt drivs Chow och Lins projekt av de diskursiva bakgrunderna inom ekonomi, allmän politik, media, och dessa förstärks ytterligare genom varaktiga utbyten med specialister från dessa områden.

Deras verk har refererats av Världsbanken och visats på Triennale di Milano; FN: s ESCAP, Bangkok; Lianzhou Foto; Les Nuits Photographiques, Paris; China Central Museum of Fine Arts Museum; Gexto Photo; Hermitage Museum, Saint-Petersberg; Myanm / konstgalleri, Yangon; Museum of Modern Art, Tblisi och National University of Singapore Museum.

Deras verk finns i den permanenta samlingen av Museum of Contemporary Photography, Chicago, China Central Academy of Fine Arts Museum, Beijing och Thessaloniki Museum of Photography.

Chow och Lin är baserade i Peking, Kina.

Porträtt av Chow and Lin, ©Stefen Chow
Tidigare vinnare av Landskrona Foto & Art Proof Portfolio Award
Anais Lopez, Portfolio Award vinnare 2018, utställning 2020.