Satoshi Tsuchiyama – HEAT OF SAND

Efter att ha levt flera år i New Yorks kaos av influenser insåg bildkonstnären Satoshi Tsuchiyama att det är Israel som är världens nav för samtida dans. Hans erfarenheter av att arbeta med såväl dans som judiska artefakter smälte samman. Frågor väcktes i hans huvud: Eftersom den politiska situationen länge varit instabil i det religiöst och kulturellt rika området, vilken slags normal vardaglighet finns där? Vilka färger och dofter håller ett sådant land tillbaka och hur framträder och rör sig dansarna under påverkan av en sådan miljö? Han beslöt sig för att åka dit för att dagligdags bevittna det extraordinära. 

Under sina fyra besök i Israel och Palestina 2017–19 vandrade han i brännhet sand och på graffitifyllda gator, tog sig upp på den kollapsande översta våningen på konstskolan. Han följde sina ögons begär. Dansarna han träffade var från hela världen, men de verkade dela samma stämning, samma kraft som sipprade ur marken. Och en och samma aura beledsagade deras kroppar i en gemensam riktning. Han höll sig undan alla högriskområden för terror, men döden och livets tillfällighet var närvarande vart han än kom. Invånarnas energi för att överleva var stark och han upplevde en sällsam skönhet i denna råa, hårda och sårbara prövning av uthållighet och anpassning.  

Satoshi Tsuchiyama

Satoshi Tsuchiyama, född och uppvuxen i Japan, tog en Bachelor of Fine Arts på SUNY Buffalo. Han använder främst linsbaserat medium och installation som konstnärliga uttryck. Han har ställt ut över större delen av världen. För närvarande bor och arbetar han i Brooklyn, NY.