Testsida

Bara en testsida för diverse exempel och test.

Att länka till PDF-filer och andra filtyper som Word-dokument och liknande:

För att få fatt på direktlänken till t.ex. en PDF-fil utan att behöva gå till fliken Media (och lämna sidan du för tillfället redigerar), välj blocktypen ”Fil”:

Följ instruktionerna och ladda antingen upp en ny fil eller välj en befintlig ur mediabiblioteket. Lägg till den i sidinnehållet.

En textlänk till filen har nu lagts till som ett eget stycke. Texten består som standard av filnamnet, samt en knapp ”Ladda Ner” visas direkt till höger. Knappen kan döljas genom att välja detta i högermenyns sektion ”Inställningar för nedladdningsknapp”. Den länkade texten kan ändras på samma sätt som vanlig text.

Om du istället vill länka text i ett stycke eller liknande kan du kopiera urlen till filen och lägga in den som en vanlig textlänk.

Om du ställer markören i boxen du just lagt till se ytterligare en knapp längre till höger; ”Kopiera URL”. Denna visas endast i redigeringsläget och inte för besökare. Kopiera filens url och redigera den text du vill göra till en länk på samma sätt som när du länkar till andra sidor.

Ett stycke med text med en länk till dokumentet i löptexten.