5.11.22- 29.1.23 Snöflingor och Andra Överraskningar

Einar Falur Ingólfsson

Elina Brotherus (FI), Katrín Elvarsdóttir (IS), Tinna Gunnarsdóttir (IS), Hallgerður Hallgrímsdóttir (IS), Mathias Svold & Ulrik Hasemann (DK), Einar Falur Ingólfsson (IS), Tiina Itkonen (FI), Astrid Kruse Jensen (DK), Sanna Kannisto (FI), Jacob Kirkegaard (DK), Helene Schmitz (SE), Trine Søndergaard & Nicolai Howalt (DK), Magnus Wennman (SE) og Hendrik Zeitler (SE).

Snöflingor, växtlighet och mänskligt ingrepp i naturen står i centrum för utställningen Snöflingor och Andra Överraskningar som visar verk av 16 internationellt kända konstnärer från Island, Sverige, Finland och Danmark. Utställningen är curerad av den isländska författaren och curatorn Sigrún Alba Sigurðardóttir, som har utvecklat uttrycket och begreppet poetisk berättelse. Konceptet belyser ett särskilt sätt att använda ett fotografi som ett poetiskt och berättande medium som kan hjälpa till att förstå och känna av världen.

Utställningens verk belyser människans förhållande till naturen och andra levande varelser på olika sätt. Gemensamt för de medverkande konstnärerna är att de är upptagna av naturens olika fenomen eller element som träd, berg, växter, fåglar och snöflingor – och de utforskar nya sätt att vara i världen; att relatera till och interagera med världen och naturen på.

Utställningen är del av ett större nordiskt samarbete och visas först på Fotografisk Center i Köpenhamn 22.01-13.03.22, sedan i Landskrona och efterföljande på Northern Photographic Centre i Finland i 2023.

Utställningen får stöd av Nordisk Kulturfond.