BESÖK OSS

Hitta hitBesöksadress: Tyghuset / Kasernplan, Kavallerigatan 4, 261 31 Landskrona. Tfn. 0418 47 00 00

Leveransadress:  Selma Lagerlöfs väg 3, 261 31 Landskrona, Att: Landskrona Foto

Karta

Öppettider

Vi har öppet torsdag till söndag kl 12.00-17.00. Under öppettider når ni vår reception på 0418 473049. Annars når ni oss genom Landskrona Stads reception 0418 47 00 00.

Följande dagar är Landskrona Foto stängt: 

Nyårsafton, nyårsdagen, midsommarafton, midsommardagen, julafton och juldagen.

Kontakt detaljer till vår personal finns under organisation.

Tillgänglighet

  • Parkeringsplatser finns i anslutning till Tyghusets huvudingång. Parkeringsplatserna är begränsade till 2 timmar samt är kostnadsbelagda. Ett femtiotal meter från Tyghuset på Kasernplan, finns gratis och tidsobegränsade parkeringsplatser.
  • Busshållplats Landskrona Rådhustorget ligger ca 150 meter från Landskrona Foto .
  • Huvudingång till Tyghuset är Kavallerigatan 4b och är på placerad på markplan. Besökare under icke öppettider är hänvisade till Kavallerigatan 2.
  • Alla Landskrona Fotos publika verksamheter är placerade på gatuplan. Detta innefattar kansli, galleri, bibliotek, biograf, butik samt rullstolsanpassad toalett. Landskrona Foto Arkiv nås via hiss och efter bokad tid.
  • Vänligen kontakta Landskrona Foto på info@landskronafoto.org, alternativt ring 0418 47 00 00 vid frågor.

Om Tyghuset

I lokalerna finns förutom Landskrona Fotos verksamhet även Bilder i Syd, som är Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblads samlade bildarkiv. Bildarkivet som omfattar cirka 20 miljoner bilder från ett flertal skånska tidningar är en av landets absolut största bildsamlingar. Genom att de innehåller pressbilder från de senaste 90 åren utgör de en viktig källa för forskning och kunskapsförmedling kring den svenska och skånska historien.