SVENSKA FOTOBOKSPRISET 2020

14.5 – 20.9 2020 Plats: Landskrona Bibliotek, Regeringsgatan 13

De inskickade bidragen till årets upplaga av Svenska fotobokspriset visas i en vandringsutställning på Landskrona Bibliotek

Det görs många fotoböcker i Sverige. Under senare tid har allt fler konstnärligt arbetande fotografer valt att göra böcker istället för utställningar. I ett nära samarbete med Svenska Fotografers Förbund  visar vi därför årets fotoboksutgivning.

Maja Daniels med boken Elf Dalia är vinnare av Svenska Fotobokspriset 2020. Hon vinner med sin fotobok Elf Dalia (Mack Books) och sin personliga tolkning av Älvdalens annorlunda, högst levande, kulturarv och språk. Med sina egna fotografier, ofta trolska och diffusa, i kombination med bilder tagna 100 år tidigare av älvdalsprofilen Tenn Lars Persson, har Daniels skapat en dialog som synliggör det levande språket älvdalska.

Elf Dalia är utgiven på förlaget Mack Books. Formgivning Maja Daniels och Léo Favier. Textförfattare Andrea Lundgren.

På Landskrona Fotos galleri i Tyghuset ställer Maja Daniels ut under festivalen. Läs mera här

Svenska Fotobokspriset instiftades 1996 av Fotoförfattarsektionen inom Svenska Fotografers Förbund för att uppmärksamma och stimulera kvalitativ fotoboksutgivning. Vinnande bok erhåller ett stipendium om 60 000 kr och övriga nominerade 10 000 kr var. Läs mera här.

Nu visar vi Svenska Fotobokspriset i bibliotekets entré. Ta del av fotografers, författares och formgivares spännande och vackra böcker!https://www.sfoto.se/fotoforfattarna/svenska-fotobokspriset/Fotoförfattarna/SFF, Svenska Fotografers Förbund i samarbete med Landskrona Foto

Publicerat av Landskrona bibliotek Torsdag 14 maj 2020