LANDSKRONA FOTO FESTIVAL
14–23 SEPTEMBER 2018

Landskrona Foto Festival 2018 infaller den 14–23 september. Välkommen till tio dagar av utställningar, artist talks, workshops och mycket mer. Mer information kommer inom kort. 

Foto: © Weronika Gęsicka I Traces

LANDSKRONA FOTO FESTIVAL OCH NORDIC LIGHT UTLYSER PRAKTIKPLATSER MED KURATORSINRIKTNING

Landskrona Foto Festival och Norska festivalen Nordic Light söker praktikanter med inriktning Kuratorsassistent. I arbetsuppgifterna ligger att assistera chefskuratorerna vad gäller planering och hängning av utställningar, hjälpa till att planera och genomföra program och events samt dagliga kontorssysslor.

Vi letar efter någon med relevant utbildning (inriktning Konsthistoria, Kurering, Fotografi eller Visuellt uttryck) som är nyligen utexaminerad eller är ung kurator. Praktikplatsen är till för de som söker kunskap och inblick arbetet och organisationen i en fotofestivalsvärld. Du kommer att ha möjlighet att arbeta tillsammans med internationella fotografer och kuratorer, liksom att knyta värdefulla kontakter för din framtida karriär.

För att blir aktuell för platsen måste du ha ett intresse i fotografi, vilja att interagera med allmänheten, vara stresstålig och kunna hantera både administrativa, liksom mer praktiska arbetsuppgifter.

Vi erbjuder en unik erfarenhet och referensbrev för din framtida karriär, liksom fritt boende under praktikperioden och ett arvode på 1000 Euros.  Du kommer att vara stationerad under sex veckor under Landskrona Foto Festival 2018 (mellan 20-30 september) eller under Nordic Light 2018 (mellan 3 april – 6 maj). Sista ansökningsdag är 25 februari 2018.

Skicka ditt CV och ansökan till
festival@landskronafoto.org (Landskrona Foto) eller ingunn@nle.no (Nordic Light).

 
För att söka praktikplatsen måste du vara baserad i något av de Nordiska länderna (Island, Sverige, Norge, Danmark eller Finland) eller ha Nordisk ursprung men baserad utomlands.

 

Praktikplatsen är sponsrad av Nordiska Kulturfonden. 

UTLYSNING / OPEN CALL: LANDSKRONA FOTO FESTIVALS SKYLRFÖNSTERUTSTÄLLNING ”SÅ LÅNGT” / ”SO FAR”

Anmälan är öppen mellan den 14 Februari och 1 april 2018. Vinnarna kommer att utlysas under maj månad på vår hemsida och våra sociala medier.

I Landskrona Foto Festivals skyltfönsterutställning placeras 50 fotografier ut i butiker, hotell och restaurangers skyltfönster runt om i Landskronas centrum. Med skyltfönsterutställningen vill vi lyfta fram fotografiet ut i det offentliga rummet, vilket också är ett av huvudmålen med festivalen i stort. Skyltfönsterutställningen kommer att visas under sommaren, fram till och med Landskrona Foto Festival i september. Vi kommer dessutom att producera en katalog med årets samtliga utställda fotografier.

Anmäl dig till och läs mer om Landskrona Foto Festivals Open Call via picter.com/landskrona/foto-festival-open-call-2018 

De vinnande bidragen väljs ut av en jury bestående av:

  • Emma Bowett, Director of Photography på Financial Times FT Weekend Magazine
  • Christian Caujolle, Artistic Director Landskrona Foto Festival
  • Jenny Nordquist, Artistic Director Landskrona Foto Festival samt avdelningschef för Landskrona Foto
  • Simon Berg, Svensk Fotograf och konstnär

Foto: Sarah Mei Herman, Leah and Kirstie, Ireland 2013 (Landskrona  Foto Festival, Open Call 2017)