Erebus – Richard Barlow

Vernissage 6.4 kl.18

Richard Barlows temporära och fragila kalkteckningar belyser existensiella och miljöfokuserade frågor i vackra och platsspecifika installationer. Barlow använder sig av teckning, måleri och installation i sina verk för att utforska frågor specifika för fotografiets historia och form, och dess betydelse för dokumenterad sanning.

I ett nytt verk för Landskrona Foto kommer Barlow skapa en väggteckning baserad på hans tid vid kostnärsresidenset Arctic Circle: med collage väver han samman ett flertal fotografier av den krympande packisen, och producerar till synes sömlösa och dokumenterande bilder, och använder sedan dessa för att producera detaljrika och storskaliga kalkteckningar. Kalkteckningarnas efemära natur följer naturens skörhet; kalkteckningarna, likt isen, hotas av åskådarnas närvaro och kommer till slut försvinna.

Richard Barlow är bildkonstnär och arbetar med teckning, måleri, fotografi, music och installation. Han har en MFA från University of Minnesota och en BFA från Rhode Island School of Design. Han är Assistant Professor of Art vid Hartwick College i Oneonta, NY, USA.