KVÄLLSSAMTAL

På bild: Ralf Turander – Ewa-Mari Johansson – Lotta Lewenhaupt

Välkommen till en samtalsserie med några av den svenska modevärlden främsta namn.

Nadja Bournonville är 2018 års Lewenhaupts-stipendiat. Till minne av Claës Lewenhaupt presenterar Landskrona Foto tre kvällssamtal i januari 2020. Claës fotograferade ofta mode, reklam och ibland även porträtt, arkitektur och trädgård. Under samtalen fördjupar vi oss i olika teman kring mode och låter tre modeprofiler berätta sin historia i ord och bild. Dräkthistorikern, fotografen, journalisten och författaren Tonie Lewenhaupt är moderator.

16.1 kl. 18-19 / Ewa-Mari Johansson har fotograferat för internationella modetidningar som Harpers Bazaar och Amica, liksom svenska ELLE och Månadsjournalen. Hon berättar om hur det går till vid en modefotografering och diskuterar skillnaden mellan porträttbild och modebild. 

23.1 kl. 18-19 / Ralf Turander är fotograf och har arbetat för tidskrifter som Femina, Damernas värld, Bonniers månadstidning och Månadsjournalen. Han har gjort flera fotoböcker på olika teman och otaliga reklamkampanjer. Under kvällen berättar han om modefotografens roll under 60- 70- och 80-talet.

30.1 kl. 18-19 / Lotta Lewenhaupt, journalist, blev på 70-talet Sveriges första modekrönikör i tidningen Damernas värld. Hon har även arbetat på svenska ELLE och grundade 1992 ELLE Interiör. Lotta är aktuell med boken Av egen kraft och under kvällssamtalet berättar hon om svenska designers inflytande på modet, till exempel Gunilla Pontén och Kerstin Lokrantz.

Begränsat antal platser.
För att vara säker på att få plats, anmäl dig till: info@landskronafoto.org