KVÄLLSSAMTAL – Gabriella Dahlman, Mårten Lange, Thor-Björn Johansson

På bild: Gabriella Dahlman, Mårten Lange, Thor-Björn Johansson

Välkommen till en samtalsserie med tre svenska fotografer vars gemensamma nämnare är att de undersöker sin närmaste omgivning, från naturlandskapet till det urbana rummet.

Programmet är arrangerat i samverkan med Claës Lewenhaupt Stiftelsen.

7 april kl 18-19 i biografen på Landskrona Foto

Gabriella Dahlman är delvis känd som trädgårdsfotograf med en rad reportage i ledande magasin, delvis som konstnär med fotografi som uttryckssätt. Både konst- och trädgårdsböckerna har blivit flera under åren. Hon kommer att berätta om sin bildvärld i förhållande till landskapet och naturen. Gabriella Dahlman var 1992 Lewenhaupt stipendiat.  

Gabriella Dahlman

21 april kl 18-19 i biografen på Landskrona Foto

Mårten Lange är fotograf och konstnär. Han arbetar främst med fotoböcker. Hans senaste arbeten har behandlat teman som arkitektur, övervakning, teknologi och det urbana rummet. Lange kommer att berätta om sin utveckling som konstnär och hur han sätter ihop sina bildserier. Mårten Lange var 2016 Lewenhaupt stipendiat.

5 maj kl 18-19 i biografen på Landskrona Foto

Thor-Björn Johansson är dokumentär- och konstfotograf. Han har arbetat med industrifoto, socialreportage och sedan slutet av 80-talet i huvudsak med årliga konstfotografi projekt och utställningar. Under kvällen berättar Thor-Björn om sitt arbete med nyutgivna konstfotografi boken NÄRA/NEAR. I sin nya bok har han utmanat sig själv genom att fotografera inom ett mycket begränsat område bakom Landskronas gamla järnvägsstation. Genom att gå nära inpå objekten, använda det skiftande dagsljuset och fortsätta det konstnärliga arbetet i mörkrummet, framställer han abstraktioner av verkligheten från denna plats inom en cirkel med en radie på 200 meter. 

För mera information eller frågor kontakta Raffaele Piano raffaele.piano@landskronafoto.org