KVÄLLSSAMTAL – 9/3 Kristoffer Granath, 23/3 Øistein Sæthren Dahle, 30/3 Emmalisa Pauly

På bild: Emmalisa Pauly, Øistein Sæthren Dahle, Kristoffer Granath.

Välkommen till tre samtalskvällar i mars där vi får möta fotografer som delar ett intresse för att porträttera och avbilda människor. Programmet är arrangerat i samverkan med Claës Lewenhaupt Stiftelsen.

9 mars kl 18-19 i biografen på Landskrona Foto

Kristoffer Granath arbetar med dokumentärt fotografi, liksom kommersiella uppdrag. Han arbetar utifrån ett socioekonomiskt perspektiv med människan i fokus. Under samtalet kommer han att berätta om sina bilder och förhållningssättet att bilder kan bidra till en större förståelse och medmänsklighet. Bor i Höganäs och verksam i Skåne.

Findus, Rest in peas, © Kristoffer Granath.

23 mars kl 18-19 i biografen på Landskrona Foto

Øistein Sæthren Dahle bearbetar sitt material länge efter det att själva bilderna har blivit tagna. Han skapar en relation till innehållet genom att arbeta i mörkrum, inordna bilderna i serier och genom att skapa artist books. Han fotograferar människor och miljöer som ofta har en plats i hans egna liv. Under samtalet kommer Øistein visa bilder och berätta om hur han arbetar med att försöka hitta rum och möjlighet för det privata att ta plats i det offentliga.

Øistein Sæthren Dahle, 1988, Oslo, Norge, bor i Stockholm, Master fri konst Tromsø Kunstakademi, 2019-2022 Kandidat fotografi, Akademin Valand, Göteborg, 2013-2016.

© Øistein Sæthren Dahle

30 mars kl 18-19 i biografen på Landskrona Foto

Emmalisa Pauly arbetar som frilansfotograf med Malmö och Skåne som bas. Hon rör sig mellan djuplodade och intima reportage, skarpa nyhetshändelser och uppdrag för skånska teaterinstitutioner. Där fotograferar hon föreställningsbilder, bakom kulisserna-reportage, och producerar redaktionellt material. Teatermiljön har lärt henne att respektera koncentration och tystnad. Emmalisa kommer att visa bilder och berätta om arbetet med att fotografera människor på scen och i kulisserna. Hur är det att avbilda en människa i förställning?

Emmalisa Pauly, 1989, Malmö. Verksam som frilansfotograf i Skåne. Bildjournalistik på Nordens Fotoskola Biskops Arnö, 2012-2015. Fotolinjen på Östra Grevie Folkhögskola, 2011-2012

© Emmalisa Pauly

För mera information eller frågor kontakta Inga-Linn Härdelin. ingalinn.hardelin@landskrona.se