26.1 kl 18-19 KVÄLLSSAMTAL – Fotografiet, TIDEn & KONSTNÄRSGJORDA PUBLIKATIONER

Tid: 26 januari kl 18-19. Plats: Landskrona Foto, Kavallerigatan 4, Landskrona. Galleriet har extra öppet kl 12-20. Fri entré.

Periferi ’22 är ett projekt där 14 fotografer/konstnärer valts ut att göra varsitt fanzine, med syftet att sätta fokus på den bredd av fotografiska arbeten som finns i Skåne. Projektet har initierats och drivits av medlemsorganisationen Centrum för fotografi.

Torsdagen den 26 januari, kl 18-19, ges möjlighet att bläddra i fanzinen och lyssna till konstnärernas egna presentationer av projekten.

Kvällens program:

Frans Hällqvist och Futuro Berg presenterar sina respektive fanzineprojekt följt av ett samtal som konsthistorikern och kritikern Thomas Millroth leder på temat ”Fotografiet, tiden och den konstnärsgjorda publikationen”. I samtalet medverkar de skånska konstnärerna och fotograferna Marie Andersson, Martin Magntorn och Jonas Dahlström från fanzineprojektet Periferi ’22.

Presentationerna & samtalet varar i cirka 60 minuter följt av mingel. Landskrona Foto håller extra kvällsöppet till kl 20.00

Fanzinen säljs till ett specialpris under kvällen. Priset för ett fanzine är 100 kr och priset för hela boxen med 14 fanzine är 1200 kr.

Kvällssamtalet arrangeras av Centrum för fotografi i samverkan med Landskrona Foto.