Time Light Love

© Anna Riwkin, Moderna Museet

”TIME/LIGHT/LOVE – Swedish Photographic Portraits 1840 2017” var den andra utställningen med utgångspunkt i samlingar och arkiv, presenterad av Landskrona Foto. Medan den första utställningen ”AgNO3 – Histories of Science and Photography in Sweden”, som blev en publik- och kritikersuccé, undersökte gagnandet av fotografi för vetenskapliga syften rörde sig denna uppföljande utställning kring det intima, det hemliga och det mänskliga.

Tid, ljus och kärlek; Landskrona Foto låter människor med liv lika komplexa som våra egna träda fram ur förliden tid. Jämte våra liv löper berättelsen om våra liv, historier som berättas muntligt, i text och i bild, av oss själva och av andra. Vi dokumenterar och uppfinner varandra, vi drar ifrån och lägger till, vi avslöjar och döljer, vi ger och vi tar. Utställningens fotografier, extraordinära och vackra, skapar möjlighet att jämföra våra liv mot deras och mäta vår tid mot det förgångna.

I denna utställning visades bilder av stora svenska porträttfotografer som Anna Riwkin, Henry B Goodwin, Sune Jonsson och Lennart Nilsson, sida vid sida med helt okända fotografers minnen av människor och stunder.